Ізюмський ліцей № 10 Ізюмської міської ради

 

ПРЕВЕНТИВНЕ ВИХОВАННЯ

May 28, 2021
Зустріч-бесіда з представником Ізюмського МРВ філії ДУ Центру пробації в Харківській області

Превентивне виховання в школі — це система підготовчих та профілактичних дій педагогів, спрямованих на запобігання формуванню в учнів негативних звичок, рис характеру, проявам асоціальної поведінки підлітків та організацію належного догляду за діяльністю школярів.

Одним з найважливіших питань виховної роботи Ізюмської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №10 Ізюмської міської ради Харківської області є питання превентивного виховання та запобігання злочинності серед неповнолітніх.
         Система роботи школи щодо попередження злочинності та правопорушень серед учнів школи поєднуються із системою національно-патріотичного та громадянського виховання і передбачає цілеспрямовану, планову, взаємопов’язану, керовану діяльність складових її частин.

Робота з превентивного виховання ведеться індивідуальна, групова і масова. Це і зустрічі з працівниками правоохоронних органів, і вивчення законодавства України.

Так, 27 травня 2021 року, напередодні Міжнародного дня захисту дітей, відбулась зустріч-бесіда з представником Ізюмського МРВ філії ДУ Центру пробації в Харківській області старшим інспектором Сидоренком Є.С. з учнями 10-А класу на тему «Протидія домашнього насильства».